آغاز مراسم چهلم شهدای اقتدار در تهران (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) شهادت ۱۳ فلسطینی در حملات بامدادی رژیم صهیونیستی به غزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) هند و روسیه پیمان جدید همکاری‌های صنعتی و اقتصادی امضا کردند انفجار بمب در بلوچستان جان سه نظامی پاکستان را گرفت (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) جزئیاتی از طرح نظامی جدید رژیم صهیونیستی در غزه هند تعرفه جدید ترامپ را محکوم کرد امیر سرتیپ امان اللهی: نیرو‌های مسلح ایران، انگشت به ماشه و آماده دفاع از سرزمین و مردم ایران هستند تاکید پزشکیان بر ضرورت بهینه‌سازی در عملکرد بودجه تیراندازی در پایگاه نظامی آمریکا در جورجیا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) ایران به ادعای ارسال تسلیحات به روسیه واکنش نشان داد سقوط بالگرد نظامی در غنا| ۲ وزیر کشته شدند (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) بزرگ‌ترین محموله سلاح آمریکایی در شرق ایران کشف شد (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) وزیر خارجه مصر با عراقچی و گروسی گفت‌و‌گو کرد سپاه پاسداران: واکنش شدیدتری از وعده صادق۳ به هرگونه تهدید علیه کشور خواهیم داشت دیدار بقایی با سفرای هلند و ژاپن (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) بیانیه حزب‌الله در واکنش به تصمیم جنجالی دولت لبنان علی اکبر احمدیان نماینده ویژه رئیس جمهور و رئیس قرارگاه پیشرفت طرح‌های ملی و راهبردی کشور شد موشک‌های ایران به کدام اهداف حساس اسرائیل اصابت کردند؟ ترامپ: ونس وارث من خواهد بود فیلم | ویتکاف در کاخ کرملین با رئیس جمهور روسیه دیدار کرد اختلاف در بین مقامات عالی اسرائیل بر سر ادامه جنگ در غزه بالا گرفت فرماندار تایباد خبر داد: خروج ۷۰ درصدی اتباع غیرمجاز از مرز دوغارون ۱۹۳ نفر در غزه به دلیل گرسنگی و سوءتغذیه به شهادت رسیدند گفت و گوی تلفنی پزشکیان و نخست وزیر مالزی | فشار‌های دیپلماتیک مانع ادامه جنایات در غزه شود توافق ایران و قزاقستان برای توسعه همکاری‌های حمل‌ونقلی و تدوین نقشه راه مشترک رئیس قوه قضائیه: نمی‌شود برای کل کشور یک نسخه پیچید عراقچی در پیامی به لاریجانی تبریک گفت
سرخط خبرها

عملکرد اسرائیل در طول عمرش فقط تجاوز و تعرض بوده است | اتحاد منطقه‌ای می‌تواند آینده کشورهای منطقه را تضمین کند

  • کد خبر: ۳۴۰۱۶۱
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۳
عملکرد اسرائیل در طول عمرش فقط تجاوز و تعرض بوده است | اتحاد منطقه‌ای می‌تواند آینده کشورهای منطقه را تضمین کند
استادیار دانشکده علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه فردوسی مشهد گفت: عملکرد رژیم صهیونیستی در طول ۷۰ سال عمرش، تعرض و تجاوز به تمام حریم‌ها بوده و ابایی هم از این قضیه نداشته است.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

احمد محقر در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، درخصوص حملات رژیم صهیونیستی به ایران اظهار کرد: اسرائیل به عنوان موجودیتی که اساساً شکل‌گیری آن در نظام بین‌الملل و در جغرافیای جهان مشروعیتی نداشته و عملکرد آن همیشه خارج از قاعده‌های بین‌المللی بوده، امروز دیگر ادعاهایش خریداری ندارد و اساساً به تئوری قدرت متکی است.

وی افزود: قبل از اینکه این درگیری‌ها شروع شود، در یکی‌دو ماه اخیر، در دیوان بین‌المللی کیفری لاهه، نتانیاهو و همکارش به عنوان جنایتکار جنگی معرفی شدند؛ یعنی عملکرد این رژیم در طول ۷۰ سال عمرش، تعرض و تجاوز به تمام حریم‌ها بوده و ابایی هم از این قضیه نداشته است.

ادعا‌های رژیم صهیونیستی دیگر در دنیا خریداری ندارد

این استاد دانشگاه بیان کرد: ادعا‌های رژیم صهیونیستی دیگر در دنیا خریداری ندارد، مگر کسانی که خودشان هم به این مناسبات پشت پا زدند و فقط مناسبات قدرت و قانون جنگل را اساس کار خود قرار می‌دهند؛ بنابراین هیچ ابایی ندارند تا پروپاگاندای تبلیغاتی راه بیندازند و واقعیت‌ها را واژگونه کنند. تکلیف اسرائیل در این زمینه روشن است و اقدامی هم که با بهانه‌های واهی علیه ایران انجام داد، هیچ‌گاه در دنیا پذیرفته نیست.

محقر ادامه داد: این پذیرفته نیست که کسی بگوید احساس خطر کردم، بدون اینکه هیچ‌گونه مستنداتی را ارائه کند و با تمسک به چند حرف و شعار برخلاف تمام موازین شناخته‌شده بین‌المللی و منشور ملل متحد عمل نماید. منشور ملل متحد ایجاد شد تا امنیت در دنیا فراهم شود و دوباره دنیا روی خشن جنگ‌‎های دیگر را نبیند.

استادیار دانشکده علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه فردوسی مشهد اضافه کرد: اقدامات رژیم صهیونیستی برخلاف اصول منشور ملل متحد به ویژه ماده ۵۱ آن است. اسرائیل بی‌توجه به تمام این قواعد چنین تجاوزاتی را به عمل آورده که هیچ‌گونه وجهی برای پذیرش آن وجود ندارد. یک اجماع بین‌المللی بین کسانی که تفکر منطقی دارند و صلح‌باور و صلح‌دوست هستند، در حال شکل‌گیری است.

وی با بیان اینکه متأسفانه کشور‌های منطقه قوت و اعتمادبه‌نفس لازم را در ابتدای کار نداشتند، اما روزبه‌روز بهتر می‌شود، عنوان کرد: در مواضع آمریکا و ترامپ بیان شده که هیچ‌گونه شواهدی در زمینه اقدام سازمان‌یافته برای دستیابی برای صلاح هسته‌ای مشاهده نشده و باوجود اینکه آقای گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز بر این قضیه اعتراف کردند، اما رژیم صهیونیستی راه خود را می‌رود.

اتحاد منطقه‌ای می‌تواند آینده کشور‌های منطقه را تضمین کند

این استاد دانشگاه افزود: این بی‌اعتنایی به مبانی بین‌المللی به‌تدریج برای کشور‌های منطقه نیز این دغدغه را ایجاد می‌کند که آمریکا و اروپا متحد استراتژیکی نیستند و زمانی که لازم باشد حتماً آن‌ها را نیز فدا خواهند کرد. کشور‌های منطقه به‌تدریج به این نتیجه می‌رسند چیزی که می‌تواند آینده آن‌ها را تضمین کند، یک اتحاد منطقه‌ای و امنیت دسته‌جمعی منطقه‌ای است و باید روی این قضیه سرمایه‌گذاری کنند.

محقر ادامه داد: اگر تا الان اهمالی صورت گرفته، پیش‌بینی‌ها این‌گونه نشان می‌دهد که در حال آگاه‌شدن هستند و در محکومیت این اقدامات تلاش‌هایی را انجام می‌دهند؛ کمااینکه مشاهده کردیم اتحادیه عرب حمله اسرائیل را محکوم کرده و این امیدبخش است.

استادیار دانشکده علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه بر مبنای سنت‌های تاریخی، پیروزی با جایگاه حق است، تصریح کرد: اما اگر بخواهیم از مناسبات قدرت هم تبعیت کنیم، دست اسرائیل و آمریکا از مستندات برای دفاع از این اقدام و تجاوز خالی است. شواهدی هم از گذشته وجود دارد؛ مانند حمله به عراق و ادعای انهدام بنیان‌های تولید سلاح کشتارجمعی که بعد معلوم شد دروغی بیش نبوده است.

وی خاطرنشان کرد: آمریکا، اروپا و جهان به‌ویژه نخبگان و دانشگاهیان آگاهی‌های خوبی کسب کرده‌اند و در حال بسیج‌شدن هستند. به‌هرحال باید جنگ را متوقف کنند و خواهند کرد؛ این قطعیت با فرض این است که عقلای دنیا باید دور هم جمع شوند که بسیج در حال شکل‌گیری است، اما ایران باید توجه داشته باشد که تمام اختلاف‌نظر‌ها را به‌نفع دفاع از مام وطن کنار بگذارد و از طرف دیگر هیچ‌گاه نباید ابزار دیپلماسی را کنار بگذارد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: هرگونه پایانی باید بر پایه یک مذاکره باشد که مذاکرات ما با تروئیکای اروپا و چند دور مذاکره غیرمستقیم با آمریکا شاهدی بر این قضیه است. بُرّنده‌ترین ابزار ما در کنار دفاع جانانه جوانمردان وطن، ابزار دیپلماسی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->